Bedrijven werken onnodig met giftige beits

Voorheen werd bij het beitsen en passiveren van RVS standaard gebruik gemaakt van giftige chemicaliën die een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid en veiligheid van de werknemers en het werkmilieu. Core Industrial lanceert niet giftige beitsvloeistoffen zonder fluorwaterstofzuur. Baanbrekende, niet-giftige beitsvloeistoffen die even effectief zijn als traditionele (giftige) vloeistoffen.

De voordelen van het optimaliseren naar non-toxic beitsprocessen zijn enorm. Niet alleen vermindert het het risico op gezondheidsproblemen, het verhoogt ook de waarde van het eindproduct. Dit komt onder meer doordat de gebruikte vloeistoffen typerend zijn voor een bedrijf en daarmee ook de hoogwaardige, geproduceerde roestvast stalen producten. Het gebruik van niet-giftige vloeistoffen kan bijdragen aan een verbeterde corrosiebehandeling, reputatie en vertrouwen bij klanten en belanghebbenden.

 

Beitspasta, sproeibeits, badbeits en passiveermiddel
Hun lasnaadreinigers stonden al bekend om de niet-giftige, NSF-gecertificeerde reinigingsmiddelen. Nu bieden ze ook een breed scala aan non-toxic, industriële beitsoplossingen (waaronder beitspasta, sproeibeits, badbeits en passiveermiddel). In combinatie met ’s werelds eerste sproeibeits mengpomp (een innovatieve RVS-technologie van Core Industrial), wordt er significant minder vloeistof verbruikt. Dit vanwege de onveranderlijke, continuïteit van de nevel. Het handmatig schudden van de vaten is op deze wijze overbodig, dit wordt geautomatiseerd door de pomp.

Impact van non-toxic beitsen
Het gebruik van non-toxic beitsvloeistoffen draagt onder andere bij aan de bevordering van duurzaamheid. In het geheel zorgt dit voor een aanzienlijke vermindering in chemisch afval, waardoor de impact op afvalwater wordt geminimaliseerd. In deze ontwikkeling neemt Core Industrial het voortouw.

Giftige beits totaal overbodig
In conclusie, met New Generation Pickling voldoet Core Industrial aan hogere veiligheidsnormen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het werk. Daarnaast realiseer je aanzienlijke besparingen op beitsmiddelen. Het is tijd om afscheid te nemen van giftige beits en over te stappen op deze nieuwe generatie, niet-giftige oppervlaktebehandelingen. Bedrijven kunnen hun verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een geheel betere werk- en leefomgeving voor iedereen.