BIL Lassymposium

Boost uw kennis tijdens het BIL Lassymposium (Belgisch Instituut voor Lastechnieken) en verdiep u gedurende 3 halve dagen in diverse topics zoals bijvoorbeeld automatisatie & nieuwe processen zoals 3D Printing, cobots, inspectie, monitoring en schadegevallen. Inclusief netwerklunch!​

bil logo

Metal Night - Nocturne

Sluit in stijl af tijdens de Metal Night met een spetterend live concert, heerlijke hapjes en een drankje!

BK Virtual Welding

Kom je kans wagen op ons Belgisch kampioenschap vritueel lassen! Laat jezelf onderdompelen in een virtuele omgeving waar jij je vaardigheden kan demonstreren. Of je nu pas begint met lassen of een ervaren professional bent, het BK Virtual Welding verwelkomt deelnemers van alle niveaus.

Steel Warriors by Belmetal

Ontdek de straftse metaal(kunst)werken van studenten op Steel Warriors, de metaalbewerking & las challenge van Belmetal. Zij dagen scholen over heel België uit in een wedstrijd voor het maken van de knapste stalen constructie waarin alle aspecten van metaalbewerking voorkomen. De grote winnaar wordt bekendgemaakt op 14 mei door niemand minder dan Minister Ben Weyts.

Steel Warriors logo OK

Lasnaadcontrole

Weet jij wat de perfecte lasnaad inhoudt of spot jij in een mum van tijd een mankement bij het lassen? Test je laskennis bij de lasnaadcontrole op Advanced Manufacturing en win de prijs voor het beste resultaat!

Advanced Engineering

Advanced Manufacturing valt in 2026 terug samen met Advanced Engineering, dé beurs voor innovatieve productontwikkeling in de Benelux!

Van design, engineering en de prototyping van uw product tot het kiezen van de juiste componenten en elektronica; ontdek hier het programma van Advanced Engineering.

Zin en onzin van een materialenpaspoort bij de metaalbewerker