Get smart, take part(ool)!

Vandenbulcke werd opgericht in 1949 in De Haan door André Vandenbulcke. Na de overname door Jef Verhelst, de vader van de huidige zaakvoerder Bernard, verhuisde de vestiging naar Oostende. Wij zijn ondertussen 70 jaar actief in aandrijvingen en mechanische onderdelen. Het kleine bedrijf van 1949 is intussen uitgegroeid tot een KMO met drie vestigingen: Oostende, Gent en Brussel.  Onze hoofdactiviteit is het leveren van producten en diensten aan de industrie. Wij zijn voornamelijk actief binnen België, maar hebben uit buitenlandse klanten.

Naast het leveren van producten en diensten aan de industrie zijn we ook Certified System Integrator van Universal Robots, en System Partner van Kuka robots. De cobots van Universal Robots en de Kuka robots gebruiken wij hoofdzakelijk in lasautomatisatie, maar andere uitdagingen zijn ook welkom.  Het cobot lassen heeft het voordeel om snel en eenvoudig serie laswerk te automatiseren. Partool heeft eigen software ontwikkeld die het cobot lassen nog eenvoudiger maakt.

Op de beurs kunt u ons ook terugvinden met de producten van Kuka, UR, het laserlassen, Lorch, Fronius, …

Onder het motto “We Shape Your Ideas” wil Shapes Group zich onderscheiden van andere toeleveranciers in Vlaanderen door een maximum aan toegevoegde waarde te bieden aan haar klanten in functie van de vraag en/of behoefte, vanaf design tot het afgewerkte stuk of zelfs tot de verpakking toe. De kernwaarden flexibiliteit, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit zijn de troeven die Shapes Group dagelijks in de weegschaal legt.

One Stop Shop

“one-stop-shop”-verhaal

Sinds de recente overname van ATT (Advanced Tube Technology), specialist in buislaseren en de participatie bij poederlakkerij Poedr., kan Shapes Group het volledige plaatje aanbieden aan haar klanten. Samen met Shapes Metalworks, expert in plaatbewerking, lassen en natlakken en Shapes Machining, verantwoordelijk voor het draaien en frezen, kan de groep zowel prototypes, stukwerk als kleine en middelgrote series, simpeler gezegd alle maatwerken aannemen.

Uniek in Vlaanderen

In de voorbije 10 jaar is Shapes Group verdrievoudigd in omzet en personeelsbestand om te groeien tot 30mio. € omzet en een 140-tal personeelsleden, gespreid over vier vestigingen. Om haar toekomst te verzekeren beschikt het bedrijf ook nog over uitbreidingsmogelijkheden en de bijhorende groeiambities. Plannen worden uitgewerkt om de site te Kuurne met 9.000 m2 uit te breiden en eind 2022 is in Gullegem 8.000 m2 grond, gelegen aan de overkant van het bestaande gebouw, toegevoegd aan het patrimonium.

Naast de ambitie om naar een volledige “one-stop-shop” te groeien, wil de groep niet de grootste, maar vooral de beste toeleverancier van Vlaanderen worden. Daarom is een deelname aan Advanced Manufacturing een goede zet om naast West-Vlaanderen het verhaal verder uit te breiden naar de andere provincies.