Belgisch Instituut voor Lastechniek

Belgisch Instituut voor Lastechniek

Over ons

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) legt bij het toegepast lasonderzoek de focus op verbindingsprocessen en de lasbaarheid van materialen voor industriële toepassingen.

Naast het toegepast onderzoek zet het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) zijn expertise graag in om advies te verlenen in een diversiteit aan lasproblemen en schadeanalyses of om gericht materiaalonderzoek uit te voeren.

Het BIL is ook uw aanspreekpunt voor internationaal erkende opleidingen, actuele workshops en opleidingen op maat.

Nieuws

Vacatures

Projectingenieur Materiaaltesten en Schadeanalyse

Het BIL is op zoek naar een ingenieur ter versterking van de afdelingen materiaaltesten en schadeanalyse.

Je zal tewerk worden gesteld in de afdelingen voor mechanische beproevingen en schadeanalyse. Je functie zal bestaan uit het opzetten van testprogramma’s voor het kwalificeren van gelaste constructies voor bv. offshore-wind, waterstof en CO2 opslag & transport, … Daarnaast voer je ook schadeanalyses uit op metalen onderdelen. De schades kunnen zowel las- of corrosietechnisch van aard zijn, als puur mechanische schade.

Je hebt contact met klanten, analyseert de probleemsituatie en organiseert de proeven die nodig zijn voor het onderzoek. Regelmatig ga je bij bedrijven voor inspectie ter plaatse, staalname of specifiek onderzoek. Je bevindingen vat je samen in rapporten voor de klant.

View Jobs Ads »

Technieker draaien en frezen

Het BIL is op zoek naar een technieker (draaier en frezer) ter versterking van het atelier gespecialiseerd in metaalbewerking van gelaste proefstukken.

Je zal tewerk worden gesteld in ons mechanisch atelier voor de bewerking en machinering van gelaste proefstukken noodzakelijk voor mechanische beproevingen. Je functie zal bestaan uit het lezen en interpreteren van bewerkingsinstructies, het bedienen, instellen en programmeren van conventionele- of CNC gestuurde machines.

Ben jij een schoolverlater of ancien met meer ambitie en altijd al interesse voor lastechniek, verspaning en metaalbewerking gehad? Dan ben jij de perfecte persoon voor deze functie!

View Jobs Ads »

Contactinformatie

Stuur ons een bericht